Friday, January 7, 2011

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Give La Banda Part IV. Disorder aka chocolate liquor with cocoa

E anche quest'anno è arrivata la Befana, ha portato via tutte le feste e cosa ci resta? Beh di solito il magone del rientro a lavoro, alla solita routine, per non parlare dell'insostenibile schiavitù del "post addobbo"... Probabilmente anche quest'anno la pigrizia ci porterà a dire a tutti che amiamo taanto il Natale, ma così taanto che non vogliamo privarci delle decorazioni fino a ... Pasqua...
Beh però ai piccoletti non va così male, almeno loro si possono coccolare con i residui della calza e al ritorno da scuola si potranno consolare con i vari dolcetti.
Allora perché non trovare anche noi uno sfizio consolatorio? Vi consigliamo lo Sturbo al caco, ovvero il liquore al cioccolato.
Noi l'abbiamo regalato per Natale (dei regali natalizi home made abbiamo parlato QUI , QUI , QUI and HERE), but next year we will reserve it for Befana!
Below we offer you the recipe, simple (rarely well know that we are launching in complicated business), free milk and therefore perfect for everyone!

disorder cocoa / chocolate liquor:
200 grams of cocoa (amaro!!)
1 kg of sugar, 400 ml of pure alcohol

1 liter of water
This is a generous amount, you can try halving everything.

Put the cocoa into a large pot, add 2 cups of water (taken from the liter), place the pot on the fire and begin to dissolve the cocoa. mixed slowly and in small doses, add sugar. Enjoy this beautiful creamy sauce for a few seconds and Luccisano, maintaining a low flame, add all the remaining water.

photo credits: Martha Covington, Federico Boni


Stir quickly and then turn off the heat. At this point I think it's over? Ehhh no, dear friends! Now you have to stir for 20 minutes to fire off.
sure if the mixture is hot wait (or Toto said in a famous film "desist") and wait for it to be pretty well shot well.
When the mixture is cold, pour the pure alcohol and incorporate very well.


photo credits: Martha Covington, Federico Boni



After that bottled and refrigerate. The disorder
cocoa is ready after three days, but you should rattle the bottles in these days of waiting and do it every time you are going to drink it.

photo credits: Martha Covington, Federico Boni

Beh dovete assolutamente provarlo, ottimo dopo i pasti, nei pomeriggi freddi (ma anche non freddi), come sfizio serale, insomma ve lo consigliamo.

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